אמש (26 בינואר) התקיים ערב לציון תקופת מלחמת העולם השנייה בבית "יד לבנים" באור עקיבא. האירוע נפתח בהדלקת נר לזכר חללי צה"ל בני העיר ולזכר קרבנות השואה. עו"ד אודי אביסרור, סגן יו"ר ארגון ברית יוצאי מרוקו בישראל, כיבד את הטקס בנוכחותו.
במהלך הערב, התארחו במקום תושבי עיר והועברה הרצאה מפי חיים חגג שסיפר על סיפור הישרדותה של משפחתו. בכניסה למתחם הוצגו מיצגים ייחודיים שהנציחו את סיפוריהן של 7 משפחות תושבות אור עקיבא שחוו את זוועות השואה בצפון אפריקה.
את הערב חתמה הופעה מרגשת של הזמר משה רוקח, שהוזמן על ידי מלכה אבוקרט, מנהלת "יד לבנים", לשיר את "בית אבי" ו"התקווה". מלכה, המכונה "מלכת הפואמות", הובילה את היוזמה לערב המכובד וזכתה לשבחים רבים.
אחד התושבים ציין לגבי הערב "יישר כוח גדול על ערב מחכים, מרגש ומהנה עשייה חשובה ומבורכת ביותר נשמח לעוד ערבים איכותיים כאלה בהמשך".



