נגישותדלג לאזור תוכן מרכזי

תפריט

ערים תאומות

חינצ'שטי (Hincesti)

אור עקיבא מרחיבה את קשריה התרבותיים ומכירה חברים חדשים מעבר לים במסגרת סדרה של הסכמי "ערים תאומות". הסכם ברית הערים התאומות האחרון נחתם עם העיר חינצ'שטי (Hincesti), עיר קיט בדרום מולדובה. הברית תכלול שיתופי פעולה בתחום החינוך, התרבות והספורט.
זוהי הברית השלישית של העיר, שמקיימת יחסי ידידות חמים מזה עשרים שנה עם קהילות מיאמי בארה"ב וקסטולה בצרפת.
העיר חינצ'שטי דומה מבחינות רבות במאפייניה לאור עקיבא: אוכלוסייתה מגוונת ומונה כ-22 אלף תושבים, היא נמצאת כ-40 ק"מ מהעיר המרכזית באזור, ועיר הבירה - קישנב, כמרחק בין אור עקיבא לחיפה או תל-אביב.
הברית נולדה כאשר שגרירות מולדובה בישראל פנתה בבקשה לעיריית אור עקיבא לכרות עימה ברית ערים תאומות. הבקשה באה לאחר שנציגי השגרירות וממלא מקום שגריר מולדובה בישראל, איגור מולדובאן, סיירו בעיר ואף בדקו אפשרויות לשיתוף פעולה כלכלי ומסחרי עם מפעלים באזור התעשייה שלנו.

קהילת ​​מיאמי

בשלהי שנות ה-70, יוזמת ממשלתו של מנחם בגין את פרויקט שיקום שכונות שבמסגרתו נוצר קשר בין קהילות יהודיות מבוססות בתפוצות לשכונות וערים שזקוקות לסיוע במדינת ישראל. החל משנת 1981 מאמצת את אור עקיבא הקהילה היהודית במיאמי, שמסייעת ליישוב ואח"כ לעיר בתחומי החברה, החינוך והשיקום הפיזי ובשיפור פני חזות העיר. את הפרויקט ליווה במהלך השנים נציג הקהילה סטנלי מאיירס, שלימים נקרא על שמו אחד הרחובות באור עקיבא.
במסגרת האימוץ, סייעה קהילת מיאמי בפיתוח ושיקום גנים ציבוריים בעיר ובנית כיתות ואגפים בבתי הספר. במסגרת הקשרים עם קהילת מיאמי נבנה גם המרכז לבעלי מלאכה בכניסה ליישוב שנושא את שם בני הזוג קופלוביץ' ממיאמי. במהלך השנים התקיימו מספר חילופי משלחות בין אור עקיבא למיאמי. בשנת 1995 נוסד פרויקט תמיכה "שותפות 2000" אור עקיבא- מיאמי, שבמסגרתו קידמה הקהילה היהודית במיאמי את פרויקטים באור עקיבא.

קסט​​​ולה

בשנת 1988 נכרתת ברית ערים תאומות עם העיר קסטולה, עיר קייט ברביירה הצרפתית. הברית נולדה ביוזמתם של ראש המועצה דאז, שלום שבתאי, וראש עיריית קסטולה, גבריאל טמבו, ונחתמה בלשכת הקונסול הישראלי במארסיי.
במהלך השנים התקיימו מספר ביקורים הדדיים של משלחות בין תני הערים ששיאם נישואי בן אור עקיבא לבת קסטולה. בשנת 2010 יצאה לקסטולה משלחת של להקת הייצוג "דור" מטעם מתנ"ס אור עקיבא לסבב הופעות עם התוכנית האמנותית "בטעם ישראלי".

דמי​טריבו

נחתם הסכם על כינון יחסי ידידות ושיתוף פעולה בין אזור דמיטרוב במחוז מוסקבה (פדרציה הרוסית).
הברית תפעל  מתוך כבוד הדדי להיסטוריה, מסורת ותרבות של שני הצדדים  ובמטרה ליצור תנאים לפיתוח שיתוף פעולה נרחב בתחומים הר"מ:

1. נופש ותיירות וספורט
    •  חינוך
    •  בריאות
    •  כלכלה והשקעות
    •  תרבות
    • איכות הסביבה וניהול משאבי טבע
    • תשתיות
    • בני נוער
    • בנין
    • מידע והישגים
    • תערוכות, פסטיבלים, ירידים ותחרויות.
  2. הצדדים יתמכו בארגון תערוכות ירידים, פגישות אנשי עסקים, התייעצויות בתחום שיתופי פעולה וחילופי משלחות ובנושאים אחרים המעניינים את שני הצדדים.
  3. הצדדים יתמכו בפיתוח תרבות וינקטו צעדים להרחבת שיתוף פעולה ויחסים ישירים בין גופי התרבות.
  4. ​הצדדים במסגרת סמכותם החוקית ועל בסיס הדדי יסייעו לחילופי מידע בתחומים כלכלי הומניטרי ואחרים ולנציגי תקשורת בסיקור אובייקטיבי ומהיר של חיים ואפשרויות של רשויות שלהם בכל כיווני השותפות.​​
ערים תאומות